Анатолій АЗАРЕНКОВ: “СИТУАЦІЯ В “ЧОРНОМОРЦІ” ПОГІРШИЛАСЬ

Анатолій АЗАРЕНКОВ: “СИТУАЦІЯ В “ЧОРНОМОРЦІ” ПОГІРШИЛАСЬ

Два тижні тому в одному з номерів “УФ” було опубліковано інтерв`ю з головним тренером одеського “Чорноморця” Анатолієм Азаренковим, де йшлося про відсутність зацікавленості в Одесі до проблем головної футбольної команди міста. “Чорноморець” нікому не потрібний”, — такий категоричний висновок зробив 61-річний фахівець під час нашої попередньої розмови. Чи намітились зрушення відтоді? З цим питанням я недавно звернувся до Анатолія Олександровича.
— Зрушення намітились, та лише в обіцянках. Від міської влади та фінансово-промислової групи “Примор`я” чуємо запевнення, що ситуація зміниться на краще. Однак змін я поки не бачу. Нинішнє фінансове становище гравців “Чорноморця” навіть погіршилось.
— Останнім часом чимало розмов ведеться про майбутнє першолігового “Чорноморця-2”. Що скажете з цього приводу?
— Ця команда ліквідується (за деякою інформацією, питання щодо можливого переходу “Чорноморця-2” під опіку спортивного клубу армії поки що залишається відкритим. — Прим. В.К.). Тож тепер маємо лише групу виконавців з головної команди, на яких можемо розраховувати. Втім, я не виключаю, що перед стартом другого кола сезону за невиконання контрактних умов частина з них може поїхати з Одеси.
— Анатолію Олександровичу, в першій декаді січня мала відбутися зустріч керівництва ФК “Чорноморець” з міським головою Русланом Боделаном.
— Особисто я зустрічі з мером не мав і взяти участь в ній мені ніхто не пропонував. Хоча неодноразово просив, щоб аудієнцію з міським головою мені організували. А чи зустрічалося з ним керівництво клубу? Так. Мабуть, після цієї зустрічі і було прийняте вищезгадане рішення.
— Чи залишатесь в Одесі, якщо найближчим часом ситуація в “Чорноморці” на краще не зміниться?
— Я мешкаю в Одесі і від‘їжджати з цього міста поки що намірів не маю. А працюватиму в “Чорноморці” чи ні — час покаже.
— Пригадується, на листопадовій прес-конференції ви сказали, що у вас є запрошення із закордону. Чи залишаються вони в силі і на сьогодні?
— Так, мені лише потрібно поновити переговори.
— А тепер хотілося б поговорити на іншу тему — про підготовку “Чорноморця” до весняної частини чемпіонату.
— Умови, в яких ми тренуємось, складні. Проводити заняття без футбольного поля (і це при тому, що кліматичні умови для даної пори року в Одесі непогані) неможливо. А гаревий майданчик в Отраді — це не вихід із становища. Як не прикро, але й на двох базах, які є в “Чорноморця”, умов для повноцінної підготовки немає.
— Як зарекомендували себе новачки?
— Як можна оцінити рівень майстерності запрошеного в команду голкіпера, якщо в одному з епізодів у контрольному матчі він впав, послизнувшись на обледенілому грунті? Помилка це чи, висловлюючись футбольною термінологією, нещасний випадок? Весь перегляд зводиться до таких от помилок. Втім, час для випробування кандидатів ще є. Адже попереду навчально-тренувальний збір у Криму.
— У спарингу з тираспольським “Тилігулом” у складі “Чорноморця” грало четверо нових футболістів — воротар Олександр Гуменюк з “Черкас”, оборонець Юрій Сак із самарських “Крильєв Совєтов”, півоборонець Олександр Клименко з резервного “Чорноморця-2” та юний вихованець місцевого футболу, нападник Сергій Пономаренко. А от Руслана Романчука, який повернувся з Німеччини, не було видно.
— Через сімейні обставини він поки що не бере участі в тренуваннях. Я, звичайно, хотів, аби цей гравець продовжував працювати з “Чорноморцем”, однак у нього є свої об`єктивні причини.
— А що скажете про досвідченого оборонця Ігоря Харковщенка, який останнім часом з‘явився в тренувальному таборі керованої вами команди?
— Ми були б не проти мати в складі такого кваліфікованого гравця. Однак фінансові умови, висунуті його попереднім клубом — софіївським ЦСКА, ФК “Чорноморець” прийняти не в змозі.

В‘ячеслав КУЛЬЧИЦЬКИЙ. "Украiнський футбол" взято с сайта Украинский футбол взято с сайта Украинский футбол

 
 

Комментарии:

Нет комментариев. Оставьте комментарий первым!

Добавить комментарии

Вы должны быть зарегестрированным пользователем чтобы добавлять комментарии. Пожалуйста зарегестрируйтесь или авторизируйтесь

Вход
Логин:
Пароль:
 
 
Регистрация
Поиск
Реклама
Дополнительно
ФК Черноморец - официальный сайт
Счетчики:
Rambler's Top100 Вся информация об Одессе Украинский футбол TOP-50
Новости | Команда | Сезон | Клуб | Мультимедия | Общение | Разное
© 2007 http://www.chernomorets.com
Неофициальный сайт.