Интервью с Тимерланом Гусейновым

Интервью с Тимерланом Гусейновым

Тимерлан ГУСЕЙНОВ: "РОЛЬ ЛІБЕРО МЕНІ ДО ВПОДОБИ"

   Одним з найдосвідченіших гравців у складі "Чорноморця" зразка 1999/2000 є 31-річний нападник Тимерлан Гусейнов. В одеській команді він проводить сьомий сезон поспіль, однак жоден з них не починався так важко, як нинішній. Тривалий час "Чорноморцеві" не вдавалось гідно протистояти суперникам по вищій лізі, що призвело до скочування популярного українського колективу до підвалин турнірної таблиці. І лише завдяки трьом перемогам та нічиїй на фініші першого кола одеситам вдалося залишити небезпечну зону.

   Як гадаєш, Тимерлане, у чому причина тривалої кризи, яка переслідувала "Чорноморець" у першому колі?
   Усе через неправильну підготовку в період літнього міжсезоння. Втім, перерву між попереднім чемпіонатом, який ми провели в першій лізі, та нинішнім, міжсезонням і не назвеш надто вже короткою вона була. Тож не дивно, що ми не встигли за цей час як слід підготуватися. А вищий дивізіон порівняно з першим наче небо і земля. Це й позначилось на наших виступах.

   Влітку в складі "Чорноморця" з`явилось чимало новачків. Хто з них, на твою думку, найбільш вдало вписався в гру команди?
   Найціннішим придбанням є Артеменко. Цей футболіст справжній боєць, який бореться за кожний м'яч і завжди виконує тренерську установку.

   Нинішній сезон для тебе складається незвично. Спочатку в матчі з "Карпатами" у Львові ти випробував себе в ролі голкіпера, а ще в двох виїзних матчах з дніпропетровським "Дніпром" та полтавською "Ворсклою" грав на місці ліберо. У якому з нових амплуа ти почувався впевненіше?
   Більше сподобалось грати у задній лінії. І хоча досвіду мені бракувало, все ж було вельми цікаво.

   Кому належить ідея твоєї перекваліфікації в оборонця?
   Головному тренерові Анатолію Олександровичу Азаренкову.

   А чим пояснюється твоє повернення в напад на фініші осінньої частини сезону?
   Браком досвіду. Азаренков вирішив не ризикувати і тому в останніх турах я тричі виходив на поле в більш звичній для мене ролі форварда. До того ж це передбачала і тактика, обрана нашим тренером на кожну з цих ігор.

   У першій половині чемпіонату 1999/2000 ти зіграв дванадцять матчів, в десяти з яких діяв у нападі. Однак жодного разу тобі так і не вдалося вразити ворота суперників. Як гадаєш: чому?
   У половині матчів, проведених у ролі нападника, я виходив на заміну. В решті ж п'яти (а вони припали на період роботи Олександра Голоколосова) мені не вдалося продемонструвати результативну гру через наслідки складної хвороби запалення легенів. Тоді я був не готовий грати, однак мене ніхто про це не питав: ставили в склад і все.

   Що змінилось у "Чорноморці" з приходом Анатолія Азаренкова?
   Все: тренувальний процес, дисципліна, тактика командної гри. Анатолій Олександрович конкретно роз'яснює кожному гравцеві, що саме він повинен робити на футбольному полі в тій чи іншій зустрічі. Це й допомогло нам посилити гру та здобути три важливі перемоги незадовго до проміжного фінішу.

   Скажи відверто, чи міг ти передбачити таку кінцівку першого кола?
   Міг. Робота в Криму, де наша команда проводила двотижневий тренувальний збір під час вересневого антракту в чемпіонаті, обов'язково мала принести результат.

   У якому настрої команда пішла у відпустку?
   Настрій у хлопців непоганий. Тепер перед колективом стоятиме завдання піднятися в турнірній таблиці ще вище. Так що чекатимемо другого кола.

   А в якому амплуа вболівальники побачать Тимерлана Гусейнова навесні?
   Поки що не знаю, все залежить від тренера. Мабуть, знову гратиму на місці ліберо. В усякому разі, Анатолій Азаренков сказав, що бачить мене саме в цій ролі.

В'ячеслав КУЛЬЧИЦЬКИЙ.
Український футбол
03/12/99

 
 

Комментарии:

Нет комментариев. Оставьте комментарий первым!

Добавить комментарии

Вы должны быть зарегестрированным пользователем чтобы добавлять комментарии. Пожалуйста зарегестрируйтесь или авторизируйтесь

Вход
Логин:
Пароль:
 
 
Регистрация
Поиск
Реклама
Дополнительно
ФК Черноморец - официальный сайт
Счетчики:
Rambler's Top100 Вся информация об Одессе Украинский футбол TOP-50
Новости | Команда | Сезон | Клуб | Мультимедия | Общение | Разное
© 2007 http://www.chernomorets.com
Неофициальный сайт.