Отчет "УФ" об игре "Черноморец"-"Спартак" 0-0

Отчет "УФ" об игре "Черноморец"-"Спартак" 0-0

Чорноморець - Спартак 0:0

Центральний стадіон ЧМП. 3000 глядачів. 22 градуси.

Судді: В. Шевченко (Київська область) — 8,8, В. Ніколаєнко — 9, Г. Тернавський (обидва-Київ) — 9.
Делегат ФФУ: В. Зв‘ягинцев (Донецьк).

Одеса: Гуменюк, Стежковий (С. Пономаренко, 9), Смішко, Витвицький, Артеменко, Колесниченко-к, Бредис, Романчук, Чернов, Терещенко (Балабанов, 78), Мочуляк.
Запасні: Сусідко, Негара, Згура, Печений.
Тренер: Анатолій Азаренков.

Суми: Рогожкин, Басов, Листопадов, О. Столяров, Охріменко, Таргонський-к, Михно, Богач, Совенко, О. Литвинов (Захарченко, 69), Грищенко (Бабійчук, 64).
Запасні: Суслов, Бабинець, Чеховський.
Тренер: Володимир Козеренко.

Попередження: Чернов (23), Михно (33), Терещенко (42), Басов (67).

На другий матч поспіль у стартовому складі одеського “Чорноморця” вийшло відразу троє гравців, попереднім місцем роботи яких були любительські колективи міста й області. Мова про Смішка, Витвицького та Стежкового, які не мають необхідного досвіду виступів на професіональному рівні (лише другий з них у першій половині 90-х встиг “засвітитися” у СК “Одеса”). А якщо врахувати, що всі вони виконують оборонні функції, то можна собі уявити ризик тренерів, які через брак кваліфікованих виконавців змушені щоматчу кидати в бій необстріляних підопічних. Неозброєним оком видно позиційні та технічні помилки вищезгаданих футболістів, але що робити? Із взятого курсу на омолодження складу, який за нинішньої турнірної ситуації і гри одеської команди (особливо в матчах на виїзді) виглядає непереконливо, “Чорноморець” найближчим часом навряд чи зверне. У це важко повірити, але керівники та головний тренер клубу влітку вирішили відмовитися од послуг таких досвідчених виконавців, як Сак, Букель, Мокан та Гусейнов. А якщо додати до них значно молодших Собковича, Каряку та Гапона, то стає зрозуміло, що річ не лише в так званому “омолодженні”. Втім, що було — те спливло, хоча досі в одеських футбольних колах не вщухають розмови про помилковість взятого керівництвом клубу курсу. Прискіпливі вболівальники південного міста ще могли б зрозуміти ситуацію, якби в період літнього міжсезоння вибулих з “Чорноморця” замінили б молодші за віком, але кваліфіковані виконавці; однак цього, на їхній превеликий жаль, не сталося. От і доводиться тепер тренерам час від часу говорити про брак досвіду у багатьох виконавців нинішнього складу. Тож цікава виходить ситуація: досвідчені — не потрібні, а молодші, на жаль, “не тягнуть”. Де ж вихід?
А тим часом “Чорноморець” борсається в середині турнірної таблиці, повертаючись з кожної виїзної гри переможеним. Звідки ж братися очкам, які дають змогу досягти проголошеної керівництвом клубу мети — повернутися до вищої ліги? До минулого четверга команда Анатолія Азаренкова перебувала на 8-му, а після домашньої нічиєї з одним з аутсайдерів чемпіонату сумським “Спартаком”, який, щоправда, став автором двох сенсацій у нинішньому розиграші Кубка України, перемігши київське “Динамо” і симферопольську “Таврію”, опустився на сходинку нижче. Втім, нульовий результат став закономірним підсумком матчу. Господарі поля за 90 хвилин створили біля чужих воріт лише кілька небезпечних моментів. У дебюті другого тайму Мочуляк зробив гостру передачу на Терещенка, однак той завагався з ударом і нагоду було втрачено. А на 80-й хвилині могло завершитись голом прилучення до атаки оборонця Чернова. На щастя для гостей, м`яч після його удару пролетів повз стійку. Не змогли одесити вразити ціль і зі штрафних, які виконував капітан команди Колесниченко — кожного разу м`яч потрапляв у вишикувану сумчанами “стінку”.
На відміну од господарів спартаківці атакували гостріше, відтак і слушних нагод у них було більше. У першому таймі відкрити рахунок могли Михно та Литвинов, а в другому — Охріменко. Однак до взяття воріт так і не дійшло — у двох з цих епізодів блискучу гру демонстрував голкіпер “Чорноморця” Гуменюк.
На жаль, не обійшлося в цьому матчі без травми. Уже на восьмій хвилині в зіткненні з гравцем “Спартака” Стежковий отримав удар у пах і відразу ж був замінений.

"УФ"В‘ячеслав КУЛЬЧИЦЬКИЙ.

 
 

Комментарии:

Нет комментариев. Оставьте комментарий первым!

Добавить комментарии

Вы должны быть зарегестрированным пользователем чтобы добавлять комментарии. Пожалуйста зарегестрируйтесь или авторизируйтесь

Вход
Логин:
Пароль:
 
 
Регистрация
Поиск
Реклама
Дополнительно
ФК Черноморец - официальный сайт
Счетчики:
Rambler's Top100 Вся информация об Одессе Украинский футбол TOP-50
Новости | Команда | Сезон | Клуб | Мультимедия | Общение | Разное
© 2007 http://www.chernomorets.com
Неофициальный сайт.