Обращение депутатов Областного Совета.

Обращение депутатов Областного Совета.

Состоявшаяся 14-го января сессия Одесского областного совета приняла решение направить обращение Одесскому городскому голове и депутатам городского совета по поводу ситуации, сложившейся вокруг подготовки к проведению в Одессе финальных игр чемпионата Европы по футболу 2012 года.

- Мы обращаемся к своим коллегам из городского совета, - сказал депутат облсовета вице-президент ФК «Черноморец» Олег МАРУС, - и надеемся, что они со всей серьезностью отнесутся к проблеме, которая должна быть разрешена в самое ближайшее время. В противном случае вопрос о проведении в Одессе матчей Евро-2012 можно смело считать закрытым. Знаю многих депутатов горсовета, и не только из политической партии, которую представляю я. Мне прекрасно известно, что они за скорейшее начало строительства нового стадиона «Черноморец», причем исключительно в парке имени Тараса Шевченко.

Наверняка всем одесситам небезразлична судьба европейского чемпионата в нашем городе. Теперь слово за депутатами городского совета, сессия которого состоится 22-го января.

К сожалению, в предварительной повестке дня сессии вопрос о строительстве нового стадиона в Одессе пока отсутствует, а комментарии некоторых городских чиновников о поисках мифических инвесторов уже давно не вызывают доверия. Сегодня любое промедление в принятии решения по одесским стадионам – преступление, срывающее проведение Евро-2012 в нашем городе. Я уверен, что одесситы по достоинству оценят такие действия отдельных представителей городских властей на ближайших выборах.


Звернення до Одеського міського голови та депутатів

Одеської міської ради з приводу ситуації, що склалася навколо підготовки до проведення у м. Одеса фінальних ігор чемпіонату Європи 2012 року з футболу
Спілка європейських футбольних асоціацій (УЄФА) визначила Федерацію футболу України та Польську футбольну асоціацію такими, що приймають фінальну частину чемпіонату Європи 2012 року з футболу (далі - Чемпіонат). Тим самим європейське співтовариство виразило велику довіру Україні, високо оцінивши її економічний потенціал для реалізації форуму європейського та світового значення, що є дуже важливим кроком нашої держави в рамках євроінтеграції.

Концепцією Державної програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу, затвердженою розпорядженням Кабінету Міністрів України від 11.07.2007 р. № 502-р, визначено, що, виходячи з вимог УЄФА, основні зусилля під час підготовки повинні бути спрямовані, зокрема, на будівництво нових або реконструкцію діючих стадіонів у мм. Києві, Львові, Дніпропетровську, Донецьку, Одесі, Харкові; створення сучасних систем, які здатні забезпечити надання належних за якістю та кількістю послуг громадського транспорту в межах і навколо зазначених міст, контрольовану, безпечну доступність доріг, що ведуть до стадіонів. Відповідно до вимог УЄФА всі спортивні споруди, які планується використовувати для проведення Чемпіонату, повинні бути прийняті УЄФА вже у 2010 році.

Постановою Кабінету Міністрів України від 31 жовтня 2007 року № 1295 затверджена державна цільова програма підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу. Додатком № 2 до зазначеної програми передбачено проведення в Одесі реконструкції центрального стадіону «Чорноморець», власником якого є Одеська міська рада. На засіданні містобудівної ради при управлінні архітектури та містобудування Одеської міської ради була схвалена концепція реконструкції центрального стадіону «Чорноморець», враховуючи те, що центральний стадіон «Чорноморець» розташований у найбільш привабливій частині нашого міста і має ідеальне місце розташування з точки зору «рози вітрів». До того ж цей стадіон є уособленням багаторічних футбольних традицій для одеських шанувальників футболу.

Відповідно до Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу органи місцевого самоврядування, зокрема, Одеська міська рада та Одеська обласна рада у двомісячний строк повинні розробити та затвердити, відповідно, міську та регіональну програми підготовки та проведення в Одесі фінальної частини Чемпіонату.

Однак, міську програму підготовки та проведення в Одесі фінальної частини Чемпіонату не затверджено, що унеможливлює розроблення та затвердження відповідної регіональної програми. Також з невідомих причин до теперішнього часу Одеською міською радою не визначено інвестора реконструкції центрального стадіону «Чорноморець», тоді як згідно з указами Президента України від 31.08.2007 р. № 802/2007 «Питання підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу» та від 24.10.2007р. № 1005/2007 «Про деякі питання підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу» залучення інвестицій для організації підготовки проведення фінальної частини ЄВРО-2012 визнано одним з першочергових завдань органів державної влади.
Ситуація, яка склалася, викликає гостре занепокоєння, оскільки ставить під загрозу можливість проведення в Одесі фінальної частини Чемпіонату, що негативно позначиться на національних інтересах України, іміджі нашого міста та позбавить громадськість великого свята, яким є чемпіонат Європи з футболу.
Враховуючи вищевикладене, з метою виконання завдань міста Одеси, визначених Державною цільовою програмою підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу, просимо на найближчій сесії Одеської міської ради прийняти рішення про затвердження міської програми підготовки та проведення в Одесі фінальної частини чемпіонату Європи 2012, а також про здійснення реконструкції центрального стадіону «Чорноморець» у парку ім. Т.Г. Шевченка.

Официальный сайт Черноморца
http://www.chernomorets.odessa.ua

 
 

Комментарии:

Нет комментариев. Оставьте комментарий первым!

Добавить комментарии

Вы должны быть зарегестрированным пользователем чтобы добавлять комментарии. Пожалуйста зарегестрируйтесь или авторизируйтесь

Вход
Логин:
Пароль:
 
 
Регистрация
Поиск
Реклама
Дополнительно
ФК Черноморец - официальный сайт
Счетчики:
Rambler's Top100 Вся информация об Одессе Украинский футбол TOP-50
Новости | Команда | Сезон | Клуб | Мультимедия | Общение | Разное
© 2007 http://www.chernomorets.com
Неофициальный сайт.