ПОЗИВНI ВЕСНИ. Вiстi з ПФЛ. УкраУнський футбол. 27/02/99

ПОЗИВНI ВЕСНИ. Вiстi з ПФЛ. УкраУнський футбол. 27/02/99

ПОЗИВНІ ВЕСНИ.

ПЕРША лІга .

ЦСКА-2.
ЗА ПЛАНОМ І В НЕГОДУ


Невдало розпочався збір армійської команди в Угорщині. До місця розташування (м. Хайдусобосло) вони добиралися два дні завадили снігові замети. Нині сніг тане і місцевість нагадує болото. Через це навіть старт другого кола чемпіонату Угорщини перенесли на тиждень. Та, незважаючи на труднощі, за словами начальника команди Юрія Мошковського, все в команді йде за планом. Спочатку відбулася контрольна зустріч із ФК "Черкаси", яку армійці виграли з рахунком 2:1. Перший м`яч забив Закарлюка на 7-й хвилині, на 30-й черкащанин Чіпа з пенальті зрівняв рахунок (після того, як Дітковський збив Кондака). Остаточний рахунок на 83-й хвилині встановив новачок киян Бондаренко. ЦСКА-2 провів гру в такому складі: Овсієнко, Багнюк, Ільченко, Мальцев, Кадар, Дітковський, Бондаренко, І.Олексієнко, Закарлюка, Пахолюк, Ковальчук. У другому таймі на заміну виходили Ольхович, Р.Городов, Сернецький, Піньковський. Крім них, на зборі також знаходяться Литовка, О.Городов, Дараселія, Марценюк, І. Корєнєв. У планах команди ще дві гри в Угорщині повторна зустріч із ФК "Черкаси" і напередодні від`їзду з місцевою командою. Першого березня команда повертається в Київ.

Іван КАРАВАЙ.

"Нафтовик" (Охтирка)
ЗЛИВА НЕ ЗАВАДИЛА ЗІГРАТИ З ХАРКІВ`ЯНАМИ


Команда з Сумщини, що перебуває на тренувальному зборі в Ялті, провела контрольний матч з харківським "Металістом". Гра проходила у складних погодних умовах. Весь час йшов дощ, у другому таймі періщила справжнісінька злива. До поля, яке нагадувало ковзанку, краще пристосувалися харків`яни. Вони й перемогли з рахунком 2:1. Уже на 1-й хвилині невдало зіграв на виході голкіпер "Нафтовика" Стороженко, який збив Шопіна. Одинадцятиметровий чітко реалізував Віктор Іваненко. У другому таймі Марусич відновив рівновагу, але через п`ять хвилин той же Іваненко приніс перемогу своїй команді. Наставник охтирського клубу Василь Єрмак однак залишився задоволений діями футболістів. За його словами, результат міг бути іншим, якби використали виходи сам-на-сам з Горяїновим гравці "Нафтовика" Харченко і Федораєв. Чотири провідні футболісти не грали: Басов і Мирва захворіли, Михно ще не залікував травму, яку отримав на першому зборі. А Продан, що почав готуватися в основній групі, на одному з тренувань зламав ключицю. Склад "Нафтовика" був такий: Стороженко, Теслик, Пронін, Іваненко, Болотов, Охріменко, Харченко, Федораєв, Киян, Корощенко, Грачов. На заміну виходили Вольваков, Марусич, Сухарєв, Захаров. За "Металіст" грали: Горяїнов, В. Іваненко, Пец, П`ятенко, Шопін, Тофан, Кучер, Кирлик, Сєриков, Гольдін, Школьников. Наступні контрольні матчі "Нафтовик" зіграє з "Нивою" (Тернопіль), "Прикарпаттям" і херсонським "Кристалом". Дуже давно не виходив на поле один з найдосвідченіших гравців команди Олег Леш. Після важкої травми оборонець тільки-но починає відновлювати спортивну форму. Про його участь у контрольних матчах говорити передчасно.

Валерій ЧЕРНЕЦЬ.

"Сталь"
БОЛГАРІВ ЗДОЛАЛИ І ДРУГИМ СКЛАДОМ


Закінчує підготовку до другого кола чемпіонату на болгарській землі алчевська команда. Нещодавно представники Луганщини провели два чергових контрольні поєдинки. У першому матчі "Сталь" зустрічалася з другою командою донецького "Шахтаря". Поєдинок видався напруженим і безкомпромісним, про що свідчить і рахунок 3:3. У складі алчевців відзначилися Ареф'єв, Ігнатенко та Вадим Плотников. Це був перший матч Вадима після хвороби. Наступним спаринг-партнером алчевців була місцева команда "Слинчевбряг". Хоч "Сталь" виступала другим складом, все ж здобула переконливу перемогу над болгарами 3:0. Голи на рахунку Поліщука, Хистєва та Бугакова. Наступний і останній контрольний матч у Болгарії "Сталь" провела вчора. Алчевці помірялися силами з іще одним представником української першої ліги олександрійською "Поліграфтехнікою".

Олексій СУДАС.

"Чорноморець" (Одеса)
ШІСТЬ МАТЧІВ У БОЛГАРІЇ


Три тижні провів на тренувальному зборі в Болгарії одеський "Чорноморець". За цей період команда встигла зіграти шість контрольних матчів, у яких її суперниками були футболісти одного молдовського, двох болгарських і трьох українських клубів. В останній грі у ролі спаринг-партнера виступав старожил першої ліги "Поліграфтехніка" (Олександрія), який недавно приєднався до групи команд (кіровоградської "Зірки", алчевської "Сталі", чернівецької "Буковини" та того ж "Чорноморця"), що проводять один з етапів зимової підготовки на болгарській землі. Як повідомив прес-аташе ФК "Чорноморець" Олег Тарадай, у поєдинку з олександрійцями "Чорноморець" переміг 2:1. У матчі, який відбувся 23-го лютого, "Чорноморець" виступав у такому складі: Гришко (Копільчук, 30; Бабенко, 60), Булигін, Єрохін, Багиров (Чернов, 58), Ткаченко (Костюк, 46), Каряка, Мокан (Лашук, 46), Гусейнов (Терещенко, 46), Гапон, Колесниченко (Чаплигін, 46), Васильків (Покаринін, 60). Рахунок у цьому матчі відкрив лівий півоборонець одеситів Гапон, який на 25-й хвилині скористався передачею Мокана. Через чотирнадцять хвилин його збільшив найкращий бомбардир "Чорноморця" Тимерлан Гусейнов, якому асистував Ткаченко. А ось у складі "Поліграфтехніки" відзначився Семенов (57-а хвилина). Як зазначив пан Тарадай, у цьому матчі головний тренер одеської команди Олександр Голоколосов експериментував з деякими ігровими позиціями, перевівши в захист Багирова та Васильківа (перший з них грав ліворуч, а другий праворуч), а в напад Мокана. Зустріч з "Поліграфтехнікою" стала останньою на болгарському зборі "Чорноморця". Наступного дня після обіду одеські футболісти вирушили додому.

В`ячеслав КУЛЬЧИЦЬКИЙ.

"Полісся"
БАТАЛОВ ЗНОВУ НА ПОЛІ


Посівши на меморіалі Віктора Юрковського друге місце, житомирське "Полісся" продовжило свій кримський збір. Команда провела контрольні матчі з краснопільським "Явором" і "Титаном" з Армянська. З "Явором" полісяни зіграли двома складами: перший виграв з рахунком 1:0 (м`яч на рахунку Козакевича), а другий розійшовся миром 1:1 (Софілканич). Склад "Полісся" в першій зустрічі був такий: Баталов, Присяжнюк, Федющенко, Соболевський, Воронезький, Самардак, Барабаш, Шкурупій, Козакевич, Бабенко, Паршин. М`яч Демидовича, що вийшов на заміну, виявився єдиним у матчі "Полісся" "Титан". У першому таймі за житомирян грали: Баталов, Ковальчук, Федющенко, Степанов, Воронезький, Самардак, В. Червоний, Барабаш, Козакевич, Шумило, Паршин. У другій 45-хвилинці на поле вийшла решта гравців, за винятком Бабенка і Соболевського, що отримали травми в попередній грі. Ці матчі були першими в нинішньому році для голкіпера "Полісся" Баталова, якого вже давно "дістав" сідничий нерв. Дев`ятнадцятого лютого команда повернулася додому, де після нетривалого відпочинку продовжить підготовку до другого кола. А вже 9-го березня планується її від`їзд на завершальний збір знову до "Артеку", що так сподобався гравцям та тренерам. Щоправда, до Криму вирушать не всі, лише ті, хто найімовірніше потрапить до заявочного списку "Полісся". Як повідомив президент клубу Зая Авдиш, головою обласної держадміністрації В. Лушкіним підписано розпорядження про перерахування до ПФЛ чергового внеску за головну команду поліського краю.

Юрій ЧЕРНИШОВ.

"Поділля"
ЗУСТРІЛИСЯ СУСІДИ НА ЗАСНІЖЕНОМУ ПОЛІ


У Хмельницькому відбулося своєрідне подільське дербі. У товариському матчі "Поділля" приймало вінницьку "Ниву". Гра проходила на "важкому" полі, адже зима ще диктує свої погодні умови. Футболістам не вдалося повністю розкритися й продемонструвати свої найкращі якості. У першому таймі деякою перевагою володіли хмельницькі футболісти й мали кілька шансів розпечатати ворота гостей, але цього їм зробити не вдалося. Натомість у другому таймі переважали вже вінничани, та й вони не зуміли засмутити воротаря господарів. Загалом гра була рівна й пройшла на зустрічних курсах. Долю ж матчу вирішила єдина помилка вінницьких футболістів, якою й скористалися господарі на 56-й хвилині (відзначився Кострицький). Склад "Поділля" в звітному матчі: Бабуадзе (Порицький, 46), Тимощук, Павлиш, Мостовий, Бойчишин, Магріані, Хома (Журка, 46), Кривченко (Кострицький, 46), Мацюк, Єрмак (Сендель, 55), Крижанівський.

Олексій СУДАС.

"Шахтар-2"
ПЕРША ЖЕРТВА "ЛОКОМОТИВ"


Перебуваючи в Болгарії, донецькі футболісти зіграли два контрольні матчі. У першому "Шахтар-2" схрестив зброю з алчевською "Сталлю". Зустріч закінчилася внічию 3:3. Голи в складі донеччан на рахунку Олексія Іванова (2) та Костянтина Акиніна. У другому поєдинку спаринг-партнером донецьких футболістів був другий склад команди "Локомотив" (Пловдив). Наші земляки здобули перемогу з рахунком 2:1. М'ячі забивали Євген Онищенко та Олександр Круцкевич. На 24 лютого було заплановано провести контрольний поєдинок із "Примор'єм", а 25-го "Шахтар-2" мав зіграти двома складами зіграє з чернівецькою "Буковиною".

Олексій СУДАС.

"Торпедо"
УДАР ЄСАЯНА ПРИНОСИТЬ ПЕРЕМОГУ ГОСТЯМ


Запорізька команда провела контрольну гру із СК "Миколаїв". Головний тренер автозаводців Леонід Колтун випустив на поле проти господарів такий стартовий склад: Собещаков, Танасюк, Носенко, Гузун, Бєліков, Задорожний, Зубченко, Погодін, Іричук, Бондаренко, Єсаян. На заміну виходили Слабишев і Бурхан. Торпедівці здобули перемогу з рахунком 1:0. Долю матчу вирішив м'яч, забитий на 10-й хвилині Єсаяном. Гості впродовж гри мали чимало сприятливих моментів, щоб збільшити результат, але не скористалися з них.

Анатолій МАРТИНЕНКО.

Вісті з ПФЛ.


З інформацією про хід роботи атестаційної комісії Інспекторського комітету ФФУ виступив її голова, віце-президент ФФУ Борис Воскресенський. Члени комісії працювали з 16 по 21 лютого, за цей час було атестовано 167 кандидатів, 98 з них рекомендовані до інспектування матчів чемпіонату та першостей України в усіх лігах. Остаточний список повинен затвердити виконком ФФУ. Кілька футболістів надіслало заяви в ПФЛ про невиконання клубами контрактних зобов`язань. Їхні претензії визнані справедливими, тож статус вільних агентів отримали: В.Луценко ("Поділля"), К.Панін ("Чорноморець") без урахування вікового коефіцієнту, О.Мочуляк (СК "Одеса") з урахуванням, Р.Байрашевський ("Волинь"), О.Добровинський ("Зірка") без будь-якої компенсації. Натомість відкладено розгляд прохань гравців "Прикарпаття". До ПФЛ звернувся президент клубу А.Ревуцький з роз`ясненням ситуації. За його словами, він веде переговори з футболістами щодо погашення боргів і просить на з`ясування всіх подробиць деякий час. Наостанок із повідомленням виступив генеральний секретар ФФУ Анатолій Попов. Він ще раз наголосив, що до участі в змаганнях не будуть допущені футболісти, які не сплатили ліцензування. Найгірші справи в донецького "Металурга", який досі не має в своєму розпорядженні жодного ліцензованого гравця.

Іван КАРАВАЙ.

Український футбол
27/02/99

 
 

Комментарии:

Нет комментариев. Оставьте комментарий первым!

Добавить комментарии

Вы должны быть зарегестрированным пользователем чтобы добавлять комментарии. Пожалуйста зарегестрируйтесь или авторизируйтесь

Вход
Логин:
Пароль:
 
 
Регистрация
Поиск
Реклама
Дополнительно
ФК Черноморец - официальный сайт
Счетчики:
Rambler's Top100 Вся информация об Одессе Украинский футбол TOP-50
Новости | Команда | Сезон | Клуб | Мультимедия | Общение | Разное
© 2007 http://www.chernomorets.com
Неофициальный сайт.