У антракті. Чорноморець Одеса. Обзор газети "УФ"

У антракті. Чорноморець Одеса. Обзор газети "УФ"

У антракті

У антракті

Перша ліга

“Чорноморець”
Олександр СКРИПНИК: “ОЗНАЙОМЛЕННЯ З МОЖЛИВИМИ НОВАЧКАМИ ПРОДОВЖУЄТЬСЯ”


Одразу ж по заверешенні святкувань Нового року футболісти одеського “Чорноморця” продов-жили підготовку до весняної частини чемпіонату. Про її хід розповідає тренер команди Олек-сандр СКРИПНИК.

Підготовка ведеться за наміченою програмою, — говорить Олександр Миколайович. — У команді немає Сергія Згури, Олега Мочуляка, а також Сергія Артеменка, який самотужки займається працевлаштуванням.

Якщо Згуру вже можна вважати гравцем донецького “Металурга”, то що скажете про Мочуляка, в послугах якого зацікавлена симферопольська “Таврія”?

Питання щодо його переходу в кримську команду в завершальній стадії, тож гадаю, що Мочуляка невдовзі можна буде вважати гравцем “Таврії”.

А де знаходиться Артеменко? У Маріупольському “Металурзі”?

Начебто так. Однак достеменно нам поки що нічого не відомо.

За якою програмою працює “Чорноморець”?

Зараз ведеться швидкісно-силова робота та робота над витривалістю.

Чи передбачені контрольні матчі?

Перший спаринг зіграємо з аматорською командою “Сигнал”. А наступний поєдинок запланований на 18 січня. Загалом упродовж січня повинні провести три-чотири контрольні матчі. Усе залежатиме від домовленості з суперниками та їхньої програми підготовки на зимовий період.

Наскільки відомо, “Чорноморець” проявляв інтерес до двох гравців чемпіона області — овідіопольського “Дністра”. Маю на увазі півоборонця Вадима Юрченка та нападника Олександра Пінчука.

Їх немає в команді, тож це питання можна вважати закритим.

Про кого з кандидатів уже можна говорити, як про новачка “Чорноморця”?

Поки що ні про кого сказати цього не можу. Адже процес ознайомлення з можливостями гравців продовжується.

Як гадаєте, чи позначиться якимось чином на виступах “Чорноморця” у весняній частині чемпіонату втрата відразу трьох стрижневих виконавців?

Якщо ми не посилимося, то, звичайно ж, позначиться. Тож, аби подібного не допустити, зараз працюємо над цим питанням. Можливо, найближчим часом поповнимо склад кількома новими виконавцями.

Наскільки серйозні будуть придбання?

Гучних трансферів, звичайно, не буде. Однак хочеться вірити, що рівень майстерності гравців, котрі до нас прийдуть, відповідатиме вимогам першої ліги, а відтак принесе нам користь.

У ПЕРШОМУ СПАРИНГУ — ПЕРЕМОГА

На минулому тижні одеський “Чорноморець” провів перший матч у новому тисячолітті. Зрозуміло, що він мав неофіційний статус. А якщо точніше, то минулої середи відбулася звичайна для зимового антракту контрольна зустріч. Проходила вона на новій тренувальній базі “Чорноморця” в Совиньоні, а в ролі спаринг-партнера команди Анатолія Азаренкова виступав аматорський колектив “Сигнал”, який за популярністю в місті майже не поступається першоліговій дружині. Судіть самі: в його складі нині грають ті, хто в різні роки захищав кольори “Чорноморця”, а зараз виявився поза увагою головного тренера й керівників одеського клубу. Досвідчені гравці, могли б ще принести користь популярному донедавна колективові, проте нині з сумом спостерігають за його падінням. Можливо, хтось із керманичів “Чорноморця” мені заперечить: мовляв, ветерани вже “не тягнуть”, до того ж потрібно омолоджувати склад. Так, згоден, од процесу омолодження нікуди подітися, але ж це потрібно робити розумно і, головне, поступово. Чи може забули, панове, хто саме виборював путівку до першої ліги, наробив чимало галасу в позаторішньому розиграші Кубка України, нарешті, повернув одеських уболівальників на стадіон? Якщо забули, то нагадаю: СК “Одеса” дворічної давнини, в якій виступали Олександр Никифоров, Сергій Гусєв і Сергій Булигін. Саме ця трійця разом з досвідченими екс-чорноморцями Юрієм Саком, Ігорем Жабченком, Віктором Богатирем, Тимерланом Гусейновим і двома гравцями, що тимчасово перебувають в Одесі, — оборонцем кіровоградської “Зірки” Олександром Бондаренком і півоборонцем Володимиром Заярним, який донедавна виступав у новоросійському “Чорноморцеві”, взяла участь у вищезгаданому поєдинку.

Забігаючи дещо наперед, скажу, що зустріч пройшла в рівній боротьбі, в якій кращою реалізацією голевих нагод відзначився “Чорноморець”. На 21-й хвилині нападник першолігівців Ігор Печений завершив комбінацію чітким ударом лівою в нижній кут — 1:0. А на 74-й, після наполегливої боротьби з голкіпером “Сигналу”, Сергій Пономаренко спрямував м`яча в бік воріт, де з самісінької лінії Ігор Негара переадресував його за призначенням — 2:0. Матч з таким рахунком і закінчився, хоча в обох команд нагоди змінити його були.

У складі команди Анатолія Азаренкова не було трьох виконавців, що виступали в осінній частині нинішнього чемпіонату. Це — півоборонці Сергій Згура, Олег Мочуляк і Сергій Артеменко. Двоє перших, як відомо, перейшли відповідно в донецький “Металург” і симферопольську “Таврію”, а третій перебуває в тренувальному таборі маріупольського “Металурга”.

Склад одеського “Чорноморця” в матчі з “Сигналом”: Руденко, Єрохин, Хроль, С. Костюк, Витвицький, Колесниченко, Печений, Романчук, Терещенко, Драницький, Стежковий. Після перерви замість О. Костюка, Печеного, Терещенка, Драницького та Стежкового вийшли Чернов, Негара, Пономаренко, Крисанов і Давидов.

 
 

Комментарии:

Нет комментариев. Оставьте комментарий первым!

Добавить комментарии

Вы должны быть зарегестрированным пользователем чтобы добавлять комментарии. Пожалуйста зарегестрируйтесь или авторизируйтесь

Вход
Логин:
Пароль:
 
 
Регистрация
Поиск
Реклама
Дополнительно
ФК Черноморец - официальный сайт
Счетчики:
Rambler's Top100 Вся информация об Одессе Украинский футбол TOP-50
Новости | Команда | Сезон | Клуб | Мультимедия | Общение | Разное
© 2007 http://www.chernomorets.com
Неофициальный сайт.